Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Nomineringar till Årets Äventyrare 2016

Fyra kvinnor och fyra män är nu nominerade till Årets Äventyrare 2016, det prestigefyllda priset som delas ut på Vildmarksmässan lördagen den 11 mars kl 13.00.
Gå in och rösta på er favorit redan nu!

Rösta på Årets äventyrare här »


Nominerade kvinnor

Johanna Davidsson
”Att som första svensk för egen kraft ha genomfört sin expedition till Sydpolen tur och retur på ett föredömligt sätt med god planering, innovativt genomförande och sitt aldrig sinande goda humör. 227 mil totalt med skidor på vägen in under 39 dagar för att sen ta sig tillbaka med kite på endast 12 dagar.”
Läs mer om Johannas äventyr här »

Johanna Davidsson 
Johanna DavidssonHelena Olmås, vandrade 300 mil Nya Zeeland

”För att ha genomfört sin dröm och med goda förberedelser och bra genomförande under 130 dagar vandrat Te Ararora genom hela Nya Zeeland från Cape Reinga i norr till Bluff i söder."
Läs mer om Helenas äventyr här »

Helena Olmås 
Helena OlmåsSuzanna Holmqvist , red genom Sverige

”För att på hästrygg under 100 dagar ha tagit sig ca 200 mil från Hörby i Skåne upp till Jokkmokk. Suzanna har med sin häst Krumelur genomfört en fantastiskt äventyr och visat att bra planering, improvisationsförmåga och positivt sinnelag leder hela vägen i mål.
Läs mer om Suzannas äventyr här »

Suzanna Holmqvist 
Suzanna HolmqvistFrida Benedict, Freedalance Through Sweden

”För att under tre månader upptäcka Sverige från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder. Hon har genomfört detta av egen kraft ensam och med andra till fots, cykel, kajak och även med flotte. Frida har visat att Sverige rymmer mycket mer än man tror och att det går att genom att ta sig tid upptäcka Sverige på nytt.
Läs mer om Fridas äventyr här »

Frida Benedikt 
Frida BenedictNominerade MänRobin Trygg, förste svensk att bestiga Everest nord och sydsida

”Robin har satt ett exempel att det finns saker som är viktigare än att nå toppen. Trots att jordbävningen I Nepal tvingade honom att avbryta sin expedition så stannade han kvar och hjälpte folket på plats. Han återvände mot alla odds ett år senare och denna gång kom han hela vägen upp och blev i och med det den förste svensken att ha bestigit Mt Everests nord och sydsida.
Läs mer om Robins äventyr här »

 Robin Trygg
Robin TryggDaniel Roxvret, sprang gröna bandet på 22 dagar

Daniel genomförde Gröna Bandet till fots på rekordsnabba 22 dagar. Han har visat att genom att följa sin dröm och inte ge upp så kan man ta sig fram till sitt mål. Daniel sprang tills han var tvungen at gå men han stannade inte utan kämpade sig fram i mål i Grövelsjön.
Läs mer om Daniels äventyr på Facebook här »
Se mer om Daniels äventyr på Instagram här »

 Daniel Roxvret
Daniel RoxvretTim Bogdanov, förste svensk att  bestiga de 10 högsta topparna i Anderna

Som förste svensk har Tim bestigit de 10 högsta topparna i Centralamerika. Han har för egen kraft tagit sig på cykel emellan bergen och genomfört hela expeditionen på 50 dagar. Med god planering och kunskaper har Tim kombinerat sina passioner på ett inspirerande sätt.
Läs mer om Tims äventyr här »

 Tim Bogdanov
Tim BogdanovAron Anderson – Pole of Hope

Att allt är möjligt har Aron visat gång på gång. Denna gång gav han sig ut med en guide för att som förste person i rullstol ta sig i en sit-ski till Sydpolen. Trots att han var tvungen att korta ner distansen pga av hälsoproblem så valde han att stanna kvar på Antarktis och genomföra den sista etappen innan han begav sig hem.
Läs mer om Arons äventyr här »

Aron Anderson 
Aron AndersonMats Andrén - The Walk

För att ha genomfört en vandring under tre år från Stockholm hela vägen till Sydney via Europa och USA. Mats har planerat och genomfört sin expedition och upplevelseresa på ett inspirerande sätt och visat att man med rätt förberedelser kan genomföra sitt drömäventyr oavsett utmaning i tid och distans.
Läs mer om Mats äventyr här »

Mats Andrén 
Mats AndrénMarcus Aspsjö och Jonathan Ljungqvist

För att under ett år genomfört tre distinkta expeditioner med innovativa grepp och för egen kraft. Först tagit sig från Sverige med kajak till Svarta havet. Därefter vandra från kust till kust igenom Indien. Den avslutande på rullskidor där de korsade Australien. Allt för egen kraft och med all utrustning i kajak, på rygg eller i vagn.
Läs mer om Marcus och Jonathans äventyr här »

Marcus och Jonathan 
Marcus Aspsjö och Jonathan Ljungqvist